IPG Kampus Pendidikan Teknik

IPG Kampus Pendidikan Teknik

Khamis, 22 September 2011

Sesi 4: Perbincangan Mengenai Projek Mini

Tarikh: 20110921
Masa: 1300
Tempat: Sektor A3
Pada hari ini kami telah mengadakan perbincangan buat pertama kali bagi membincangkan tentang projek mini yang kami akan laksanakan.

Berikut merupakan gambar-gambar ketika perbincangan sedang berlangsung:Didalam tugasan yang dipertanggungjawabkan kepada kami, terdapat satu tugasan yang perlu dilakukan secara berkumpulan. Tugasan tersebut menghendaki kami merancang dan membina satu projek mini berkenaan dengan salah satu isu yang telah dipilih di dalam tugasan individu sebelumnya.

Di dalam tugasan sebelumnya, kami telah memilih isu IV iaitu isu Kemapanan Sumber. Seperti yang telah kami paparkan di dalam entri kami yang sebelum ini, Kemapanan Sumber terbahagi kepada 2 iaitu Tenaga Yang Boleh Diperbaharui dan Tenaga Yang Tidak Boleh Diperbaharui. 

Oleh kerana terdapat banyak pilihan tenaga di dalam isu ini,  kami telah sepakat untuk memilih Tenaga Solar sebagai bahan projek mini kami.

Kami juga telah berbincang dan bersetuju untuk membuat model rumah yang menggunakan solar panel sebagai sumber tenaga di dalam projek mini kami.

Nantikan perkembangan projek mini kami di dalam entri yang seterusnya. Adios!

Dicatatkan oleh: AzhamHashim

Tiada ulasan:

Catat Ulasan